maandag 7 april 2008

Wollen pompon

Materiaal:
o
Wol
o Karton
o Schaar
o Ronde vorm met een doorsnede
van minimum 8 cm
o Potlood


Voorbereiding.
* Potloden aanschaffen voor elk kind een

* Per groepje één schaar
* Verschillende kleuren wol aanschaffen
* Ronde vormen van te voren al klaar:
Je neemt je karton voor je en tekent daar twee cirkels op. Deze twee cirkels knip je uit en je maakt in het midden van de cirkels een gaatje van ongeveer een twee à drie centimeter. Als je een grote cirkel hebt, dan mag je gaatje in het midden groter zijn.

Beschrijving.
Dan worden er twee kartonnen cirkels op elkaar gelegd en neem je de wol. Je maakt van de wol een bolletje dat door het gaatje kan. Dan neem je het begin van het touwtje en maakt dat vast.

Als het touwtje vastzit kan het touw rond de kartonnetjes gedraaid worden. Er moet voor gezord worden het eerste laagje wol, mooi aan elkaar aansluit zodat er geen karton meer te zien is. Als de wol op is, kan er een nieuwe kleur genomen worden of met dezelfde kleur verder gegaan. Zo gaat het verder tot het gaatje bijna dicht is er moet i.i.g. vier lagen met wol bedekt zijn. is totdat je zeker vier lagen wol hebt.



Als je
genoeg wol rond het karton hebt gedraaid, dan neem je een schaar en knip je tussen de twee kartonnetjes je touw door. Dan neem je een kleiner touwtje en steek je dat tussen de twee kartonnetjes en knoopt het vast. Er moet hard genoeg getrokken worden zodat de wol niet kan loskomen. Dan worden de kartonnetjes eraf gehaald.


Voorbeeld

Geen opmerkingen: