dinsdag 6 november 2007

Relaxboxs voor baby's

Relaxboxs voor baby’s

Twente beleeft deze week een
rustgevende primeur.
Jose & Peter Scheuten van
kinderdagverblijf Nijntje Pluis
presenteren op hun locatie in
Denekamp de snoezelbox voor baby’s.
Het ondernemende stel gebruikt een toepassing uit de gehandicaptenzorg, om baby’s helemaal ontspannen te krijgen.
Daar is behoefte aan, baby’s worden steeds drukker.

Jose legt uit (directie Nijntje Pluis): "Onze gedachten gingen naar uit om de ontwikkeling van juist de jonge baby om die juist zo goed mogelijk te gaan stimuleren en hoe kan je dat doen door heel veel ontspanning en rust te gaan aanbieden waardoor het kind die prikkels krijgt die fijn zijn voor het kind waardoor het kind zich optimaal kan ontwikkelen. De snoezelbox als je hem zo ziet, dan zou je je afvragen wat kun je er nu mee. Nou als je om je heen kijkt zit hier een waterbed in, speciaal ontworpen voor baby’s van 10 cm. Daar kan de baby heerlijk op bewegen, het krijgt een beetje het baarmoeder gevoel weer tot zich. Even zo zeer ook als de bubbel die in de snoezelbox zit (in het midden), daar kan je ook een kleine baby omheen / tegen aan leggen zodat ook het gevoel van veiligheid, bescherming en geborgenheid weer heel duidelijk naar voren komt. Ook het ontdekken in de spiegel, in de spiegel kijken dat geeft allerlei facetten weer. Ook het zachte materialen, rustgevende, het geluid van de bubbels, het project van de kleuren op de wand ook een stuk met de bedoeling om een stuk ontspanning en rust te creëren voor de baby".

Het betreft een pilot (beginproject). De twee boxen in Denekamp zijn de eersten in Nederland. De effecten worden nauwlettend gevolgd om de snoezelbox zo mogelijk verder te perfectioneren.

Leidster Ilse Wiefferink mag als eerste lekker onderuit met de kleintjes.
Ilse Wiefferink: "Het is heel spannend, het is allemaal ook nieuw voor ons maar we merken al wel dat het heel prettig en fijn is voor jezelf en voor de kinderen. En echt ontspannend".
Vraag “Het werkt echt wel?”

Ilse Wiefferink: "Je ziet echt dat de kinderen/baby’s rustig ervan worden, dat ze bepaalde dingetjes zien en dat de zintuigen echt geprikkeld worden".

De baby’s kunnen natuurlijk hun mening nog niet geven, maar aan de koppies te zien bevalt de eerste kennismaking!



Deze kleine film van ongeveer drie minuten vond ik op internet,
stamt wel af van het jaar 2006.
Vond het zelf wel interresant doordat ik niet wist dat er
speciale snoezelboxen waren voor baby's.
Wist wel dat het in de gehandicaptenzorg voor komt.
Het maakte wel een goeie indruk op mij,
dat dit er voor baby's nu ook is.
Erg leuk & ontspannend!

Geen opmerkingen: